Sunday, April 17, 2016

veggie curry

IMG_3337 IMG_3341

Paluu maidottomaan ja kasvispainotteiseen ruokavalioon on sujunut hyvin, ja tällä viikolla onkin tullut syötyä muunmuassa kasvis-nuudeliwokkia sekä lohta. Tänään tuli tehtyä maailman helpoin ja nopein kasviscurrykin.
Ruoanlaitto on (lihaa lukuunottamatta) suht edullista täällä Lontoossa, joten koitan kokata mahdollisimman paljon - esimerkiksi kuvan currypurkki oli tarjouksessa punnalla (1.40e), ja perunapussi oli puoleen hintaan 87 penceä. Näin puoliksi aasialaisena hävettää myöntää että en oikeasti osaa keittää riisiä kunnolla kattilassa (meillä on aina ollut kotona riisinkeitin ja harkitsen vakavasti sellaisen hankkimista tulevaan kämppään), joten olen viime aikoina säästänyt itseäni turhautumiselta ostamalla mikroriisiä. Ei muuta kuin perunat palasiksi ja kypsiksi, jonka jälkeen currypurkki sekaan tomaateilla, valkosipulilla ja mausteilla (ja vähän vettä seosta laimentamaan). Avot! Ei tietenkään läheskään yhtä herkkua kuin aito intialainen, mutta erinomainen kotiruoka pienellä hinnalla. 
Vähän harmittaa että en tajunnut ostaa tuoretta korianteria koristeeksi, mutta ehkä tälläistä sunnuntai-ateriaa ei tarvitse pahemmin hifistellä. Currya jäi vielä sen verran että sitä voi syödä ainakin seuraavat 2 päivää, joten ruoanlaitoltakin säästytään. 

Mun kevätflunssa ei tahdo vieläkään oikein hellittää, vaan niiskuttelen ja yskin aika onnettomasti. Sateinen viikonloppu ei myöskään oikein auttanut asiaa, toivottavasti ensi viikolla paistaisi ja pääsisin tästä tukkoisuudesta eroon. Ihanaa sunnuntaita kaikille!

No comments:

Post a Comment